Albume digitale low cost (economice)

Am introdus inca o categorie de albume digitale, albumele digitale low cost. Probabil va intrebati care este diferenta dintre ele.

albume digitale low cost

Albumele digitale pe care le facem noi in mod general , numite in oferta de pret– albume digitale, se realizaza printr-un procedeu de lipire (fuziune) a paginilior prin presare la cald, iar la albumele digitale, varianta low cost,  lipirea paginilor se face prin presare la rece.

Deci diferenta teoretic o face adezivul care se afla pe cartonul care uneste fotografiile. Daca lipirea se face la rece inseamna ca acel adeziv isi mentine starea “lichida” la temperaturi normale, iar daca lipirea se face la cald, adezivul respectiv ajunge in stare “lichida” doar la temperaturi foarte mari, care nu se gasesc in mod normal in jurul nostru.

Prin urmare cartoanele care au umiditate crescuta (respectiv paginile albumelor cu presare la rece) se onduleaza mai repede la temperaturile din mediul nostru ambiant, iar cele cu presare la cald se onduleaza doar la temperaturi mai mari si in mediu cu umiditate mai ridicata.

Totusi va recomand sa nu lasati nici un tip de album in masina pe timp de vara, cartonul e carton  si este afectat de schimbarile mari de temperatura.

Pana acum am enumerat doar avantajele albumelor digitale cu presare la cald. Sa vedem si avantajele albumelor cu presare la rece.

Sunt mai ecologice daca tinem cont  ca nu mai consumam curent electric pentru a atinge o anumita temperatura in incinta de presare la cald.

Sunt mai ieftine si teoretic nu se prea vede o mare diferenta intre cele doua tipuri de montari, practic, noi le vedem, dar noi lucram zilnic cu ele :)

Sunt populare, majoritatea producatorilor de albume din Romania folosesc aceasta tehnologie, deci daca sunteti fotograf sigur ati vazut pana acum un album cu presare la rece.

Ca si concluzie,decizia va apartine si noi ne bucuram si daca alegeti varianta ecologica :)

O zi frumoasa va dorim!

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment